Jdi na obsah Jdi na menu
 


MČR mládeže v agility - Horka nad Moravou 22.-24.8.2008

6. 9. 2008
Po posledních závodech, kde se Vili předvedl v tom nejlepším světle a kde získal několik umístění "na bedně" za sebou, jsme se skrývanými nadějemi vyrazili v pátek 22.8. směr Horka nad Moravou, kde se konalo letošní MČRM.
ObrazekV pátek, v odpoledních hodinách, se naše výprava skládající se ze tří hlavních aktérů: Erika + Vili, Zuzka + Foky, Dana + Dumby + Fera , nás, coby rodičů, Jardy coby dalšího rodiče a Ivana - garanta celého mistrovství (Denny a Arčí nemohli samozřejmě také chybět ☺), vydala směr Horka n.M. Počasí nám přálo (na cestování až moc), cesta rychle ubíhala a ani jsme se nenadáli a po jednom "výslechu" domorodce se psem v Horce, kde že se nachází "Lovecká chata" , stanuli na místě.
Areál to je opravdu nádherný. Uprostřed lesů, kolem samá cesta lákající k procházkám, několik koní, na kterých si člověk mohl i zajezdit, výběhy pro ně, občerstvení uvnitř i venku, mini - lanové centrum, mini - golf, jezírko Obrazeks vodníkem u kterého si mohou návštěvníci posedět na lavičkách a o pár metrů dál krásná jezdecká hala - dějiště letošního mistrovství.
V pátek proběhla jen prezence, po které jsme vyrazili do místa našeho ubytování - 18km vzdáleného Šternberka (blíž jsme prostě nic nenašli). Naším azylem se stal Autocamp Šternberk, konkrétně chatka pro 7 osob s vlastním WC a sprchou, takže pro nás přímo komfort ☺Po obhlédnutí návštěvníků kempu jsme zjistili, že tu je několik agility - známých tváří, které na MRM dorazili taktéž a také nesehnali nic blíže. Večer jsme vyvenčili psy, zašli do místního stánku pro něco do žaludku a odebrali se "do hajan", aby všichni byli na první den D dobře vyspalí.
Na místo jsme dorazili s dostatečným předstihem a za námi dorazila i další dvě žamberecká "želízka v ohni" - Natálka s Dobbym a Terezka s Šerynkou.
ObrazekSlavnostní zahájení proběhlo v 8.30h a hned poté se začala běhat hra. Někteří psi měli problém se srovnat s povrchem - uvláčený písek, takže bylo dost chyb, hlavně shozených latěk, což postihlo i jindy skoro neshazujícího Viliho, skončili ve hře na 5. místě s jednou chybou. Bohužel ani v dalších bězích se týmu Erika + Vili moc nedařilo. Vili byl roztěkaný, uštěkaný (to je tedy vždy ☺), vůbec se nesoustředil, prostě zlobil. Po prvním dni tedy jumping jednotlivců do 14-ti let - 8.místo se dvěma chybami a jedním odmítnutím. Agility družstev (družstvo "Sosáčci" ve složení Erika+Vili, Zuzka+Foky, Pavla Šolcová+Lucinka a Nikol Hortová+Angee) 3. místo, ovšem bez zásluhy Eriky a Vildy, neboť ti se diskli.
V neděli se začínalo běhy družstev - jumping. Sosáčci potvrdiliObrazek své kvality a doběhli si pro 2. místo a v závěrečném součtu jim to vyneslo také druhé místo, což znamená, že se stali vicemistry v družstvech SA! Tentokrát Vili doběhl, ale opět se to neobešlo bez chyb. Ani agility jednotlivců se neobešlo bez trestných bodů, stejně jako v sobotu to bylo patnáct, opět dvě chyby, jedno odmítnutí, bylo z toho 6.místo a v konečném součtu pak 5.místo v kategorii děti do 14-ti let kategorie SA. Bohužel se Vili v tento víkend rozhodl, že ani jednou nezaběhne slalom bez špatného náběhu a bez nějaké té chyby během slalomu, k tomu sem tam laťka a po skrytých snech jako by se zem slehla, tak třeba příští rok.
Celá naše výprava byla však úspěšná. Krom vicemistrů v družstvech SA máme také mistra republiky v kategorii do 14-ti let LA a to Natálku s Dobbym, kteří v jumpu i agility stanuli na 1. místě, což znamená celkové 1. místo, jak jinak! Ve hře byli druzí a bodovali i v družstvech, kde s družstvem "Need for speed" obsadili 3.místo v agility, 5. místo v jumpingu a v konečném součtu skvělé 3. místo!
Dana s Dumby a Ferou v družstvu MIVEKA získali medaile za 3. místo v jumpingu LA, bohužel ze sobotního agility měli disk, takže bez šance v součtech.
Terezka a Šery běhaly taky krásně, ale bohužel je trochu provázela smůla, takže domů odjely bez medailí, ale příští rok to určitě všem ukážou, jak jsou šikovní.
Po převzetí pohárů, medailí a cen už jen zbývalo vyvenčit psy před cestou, dát si ještě kafe a pak už jen hurá domů a zítra zase do práce...
                                                                                            FOTOGALERIE

Obrazek


 

Náhledy fotografií ze složky Mistrovství České republiky mládeže 2008